Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία Πέτρα - Σκουτάρος

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Μυτιλήνη 22/10/2010
ΘΕΜΙΔΟΣ 25,
ΜΥΤΙΛΗΝΗ 81100
ΤΗΛ: 22510 41717

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πέτρας περιόδευσε χθες ο επικεφαλής της Επόμενης Μέρας Άρης Χατζηκομνηνός, συνοδευόμενος από στελέχη, συνεργάτες και υποψηφίους του συνδυασμού, καθώς και νεολαίους της παράταξης, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για το πρόγραμμα και τους στόχους που έχει θέσει η «Επόμενη Μέρα», για την επόμενη μέρα του νησιού.
Μοιράστηκε έντυπο υλικό με προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού στη Στύψη, στο Υψηλομέτωπο, στη Λαφιώνα, στην Πέτρα, στην Άναξο και στον Σκουτάρο όπου ο επικεφαλής πραγματοποίησε και την κεντρική του ομιλία στην περιοχή.
Μέσα σε πραγματικά εντυπωσιακή ατμόσφαιρα σε μια γεμάτη πλατεία, αυτή του Σκουτάρου, ο Άρης Χατζηκομνηνός μίλησε καθαρά και έντιμα τονίζοντας για άλλη μια φορά πως η αποκεντρωμένη διοίκηση και ο σημαντικός ρόλος των τοπικών συμβουλίων και κοινωνιών που θα διαδραματιστεί μετά την 01 Ιανουαρίου του 2010, είναι δέσμευση της Επόμενης Μέρας και συνταγή επιτυχίας για την ομαλή μετάβαση στην Καλικρατική εποχή, που μετέτρεψε το νησί μας σε ένα μεγάλο και μάλλον δυσλειτουργικό δήμο. Ζήτησε από τους πολίτες να αναλογιστούν, ποιοι είναι αυτοί που διοίκησαν αυτά τα τελευταία 30 χρόνια το νησί μας και πόσο ορθά χειρίστηκαν τα εκατομμύρια των κοινοτικών και κρατικών επιχορηγήσεων που «έπεσαν» στο νησί, και κατά πόσο άλλαξε η Λέσβος προς το καλύτερο όλα αυτά τα χρόνια. Θέλουμε, τόνισε ο κ. Χατζηκομνηνός, να κάνουμε τη Λέσβο τόπο που θα κρατάει τα παιδιά της εδώ, και δεν θα χρειάζεται να ξενιτεύονται, θέλουμε τον τεράστιο πλούτο που έχει σε αφθονία αυτό το νησί να τον κάνουμε μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας για όλους. Και ολοκληρώνοντας μέσα σε χειροκροτήματα, ζήτησε από τον κόσμο να βάλει το χέρι στην καρδιά και να ψηφίσει άξιους υποψηφίους διότι σε άλλη περίπτωση θα είναι και αυτός υπεύθυνος για το αύριο του τόπου του.
Τέλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η εποχή των μπαλκονιών και της ξύλινης γλώσσας έχει περάσει ανεπιστρεπτί, και πως θα προτιμούσε να ανταποκριθούν οι συνυποψήφιοί του στο κάλεσμα για δημόσιο διάλογο από την τηλεόραση ώστε να μπουν μέσα σε κάθε σπίτι και να μπορέσει ο κόσμος να αποκρυσταλλώσει άποψη.
Είναι δύσκολοι οι καιροί συμπλήρωσε ο κ. Χατζηκομνηνός για τους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν μέσα στη βαθιά οικονομική κρίση που περνούν τα νοικοκυριά, να ξοδεύονται 1.000δες €, σε ομιλίες και άλλα προεκλογικά έξοδα, είναι τουλάχιστον προκλητικό. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα πραγματοποιηθούν πολλές ομιλίες, θα γίνουν λίγες, στον αντίποδα όμως θα γίνουν πολλές περιοδείες.

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: