Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Κατάληψη Δημόσιου χώρου, ετών 80(Δημοκράτης-1/10/2010)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, άρχισε η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων των κάθε είδους καταστημάτων εστίασης, αλλά και αυτών που πουλάνε διάφορα αγαθά. Γράφουν οι συντάκτες των εφημερίδων, διαμαρτύρονται οι πολίτες, κάτι προσπαθούν να κάνουν οι Δήμοι, αλλά κάποιο σημαντικό βήμα βελτίωσης δεν γίνεται εδώ και χρόνια. Τραπέζια, καθίσματα, ψυγεία, πλαστικές και μεταλλικές επεκτάσεις, προθήκες κι ό,τι άλλο κριθεί πρόσφορο καταλαμβάνει δημόσιο χώρο.

Τα ίδια γεγονότα συνέβαιναν και πριν ογδόντα (80)! στρογγυλά χρόνια στην πόλη της Μυτιλήνης. Για τα καφενεία που « επεκτείνουν την κυριαρχίαν τους επί της νέας παραλιακής οδού» γράφει ο Τέρπανδρος Αναστασιάδης, στις 28 Μαΐου 1930, στη στήλη του «Στο Φτερό» της εφημερίδας Δημοκράτης και ονομάζει τα καταστήματα. Επανέρχεται στις 5 Ιουνίου και ρωτά «Τι έκανε, αλήθεια, η λιμενική αρχή;» Στα μέσα Ιουνίου, στις 15, μάλλον δεν ήταν καλός ο καιρός, οπότε « οι ιδιοκτήται των εξοχικών κέντρων σκέπτονται να ιδρύσουν θερμοκήπια». Ο Καραγιάννης δε, επρόκειτο να τοποθετήσει θερμάστρες, στον Κήπο.

Περιμένουμε, στη θέση του Αναστασιάδη, γιατί εκείνος λόγω θανάτου κωλύεται, να δούμε τι θα πράξουν οι Δήμοι κι η Λιμενική αρχή.

Συντάκτης: Αριστείδης Καλάργαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: