Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

«Θα παραιτηθώ απ’ τη Ν.Δ. αν…»(ΕΜΠΡΟΣ-16/11/2010

Τριγμούς στους κόλπους τής Ν.Δ. προκαλεί το εκλογικό αποτέλεσμα και η ηχηρή ήττα του συνδυασμού του Άρη Χατζηκομνηνού στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Λέσβο. Ο κ. Χατζηκομνηνός στρέφεται κατά κομματικών στελεχών, τα οποία όχι απλά δε στήριξαν το συνδυασμό του, αλλά πλαισίωσαν και το αντίπαλο ψηφοδέλτιο Βουνάτσου. Σε δήλωσή του στο «Ε», χθες, έκανε γνωστό μάλιστα ότι «αν δεν υπάρξουν διαγραφές, ο ίδιος δεν έχει θέση στη Ν.Δ.».

Από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις του έξω από το εκλογικό του κέντρο, όταν η εκλογική μάχη είχε κριθεί υπέρ του αντιπάλου του, ο Άρης Χατζηκομνηνός «έδειξε» στελέχη της Ν.Δ. όταν μίλησε για «φίλους που αποδείχθηκαν εχθροί». «Σήμερα γνωρίζω απόλυτα τι έγινε σε αυτές τις εκλογές. Αυτή η διαδικασία μού έδωσε την ευκαιρία ν’ αποκτήσω νέους φίλους, αλλά να μάθω και ποιοι είναι οι εχθροί μου», είχε πει με νόημα.
Μιλώντας χθες στο «Ε», δήλωσε αποφασισμένος να έρθει σε ρήξη με τη Ν.Δ. αν το κόμμα του δεν προχωρήσει σε διαγραφές. Μίλησε, μάλιστα, συγκεκριμένα για τη συμμετοχή της αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ, Ταξιαρχούλας Πνακά, στο ψηφοδέλτιο Βουνάτσου.
«Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και προβληματισμό το αποτέλεσμα των εκλογών, υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δεν μπορείς να μην τα επισημάνεις. Δεν πρόκειται, για παράδειγμα, να ανεχθώ το γεγονός ότι η αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ ήταν υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Βουνάτσου. Υπάρχουν, βέβαια, και άλλα παραδείγματα στελεχών τής Ν.Δ., αλλά και δημοτικών συμβούλων που ήταν στο συνδυασμό μου, και στήριξαν το ψηφοδέλτιο Βουνάτσου. Αν δε διαγράψουν, όμως, τα κομματικά στελέχη άμεσα για τη στάση τους στις εκλογές, εγώ δεν έχω θέση στη Ν.Δ.. Αυτό είναι δεδομένο. Ποια στήριξη είχα εγώ τελικά από τη Ν.Δ., όταν η αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ ήταν υποψήφια με το αντίπαλο ψηφοδέλτιο;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Κουτσαντώνης
«Τα όργανα θ’ αποφασίσουν»


Στο καταστατικό και στις προβλεπόμενες διαδικασίες παρέπεμψε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης. «Θα συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ημέρες η ΝΟΔΕ, για να γίνει αποτίμηση του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος, τόσο στο Δήμο όσο και στην Περιφέρεια. Τέτοιου είδους αποφάσεις λαμβάνονται μετά από συζήτηση από τα αρμόδια όργανά μας. Υπάρχει καταστατικό, υπάρχουν όργανα, που, εφόσον συζητήσουν το θέμα και κρίνουν ότι τίθεται τέτοιο ζήτημα, θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Πάντως, τέτοιες αποφάσεις δε λαμβάνονται εν θερμώ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: