Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ηχηρό μήνυμα νίκης έδωσε η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ του Άρη Χατζηκομνηνού(2/11/2010)

Ηχηρό μήνυμα νίκης έδωσε χθες η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ και οι πολίτες της Λέσβου, απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρο το νησί, με τη συγκλονιστική τους παρουσία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Υποψήφιοι, νεολαίοι, και πολίτες από ολόκληρη τη Λεσβιακή επικράτεια κατέκλυσαν το δημοτικό θέατρο προκειμένου να ακούσουν την Κεντρική ομιλία του επικεφαλής της παράταξης Άρη Χατζηκομνηνό, ο οποίος δεν τους άφησε παραπονεμένους και τους μίλησε όπως πάντα δυναμικά, βγάζοντας ψυχή, και μοιράστηκε με όλους το όνειρό του για μια Λέσβο αντάξια των προσδοκιών μας. Μαζί τους και ο βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο Αντινομάρχης Λέσβου Σταύρος Ψαρόπουλος, πρώην Δήμαρχοι και στελέχη με μεγάλη προσφορά στα κοινά όλα αυτά τα χρόνια.
Η παράσταση νίκης στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, δόθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο, διαψεύδοντας και τους πιο επιφυλακτικούς συμπολίτες μας, αλλά και τις μεθοδευμένες και πολλές φορές ψεύτικες δημοσκοπήσεις που κάποιοι έδωσαν στη δημοσιότητα απλά για εντυπώσεις.
Ο Άρης Χατζηκομνηνός με ξεκάθαρο και ειλικρινή λόγο εξήγησε πως δεν πρέπει να χαθούν άλλα 4 χρόνια για το νησί. Σε ολόκληρη την ομιλία του οι νεολαίοι του νησιού μας τον διέκοπταν με συνθήματα, δίνοντας και αυτοί το στίγμα τους πως κάτι πρέπει να αλλάξει επιτέλους σε αυτόν τον τόπο. “Επιτέλους οι νέοι μας βγαίνουν μπροστά και είμαι υπερήφανος που με εμπιστεύονται για να αλλάξω τον τόπο μου” δήλωσε συγκινημένος ο Άρης Χατζηκομνηνός, ο οποίος χειμαρρώδης όπως πάντα ανέλυσε τις σκέψεις, τον προγραμματισμό και τους στόχους που έχει θέσει η Επόμενη Μέρα, μεταφέροντας απλά τις σκέψεις των πολιτών ενός νησιού τόσο αδικημένου από όλους τα τελευταία 30 χρόνια.

Στη συνέχεια, ανέλυσε τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστεί ο σχεδιασμός της Επόμενης Μέρας για το Δήμο Λέσβου οι οποίοι είναι:
1. Διοικητική Αποκέντρωση και Οικονομία
2. Περιβάλλον – Καθαριότητα
3. Παιδεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός
4. Έργα Υποδομών – Οδοποιία
5. Τουρισμός
6. Πρόνοια και Κοινωνική Πολιτική
7. Χωροταξικό – Κυκλοφοριακό
8. Παραγωγικοί Φορείς – Μέριμνα
Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στο έργο κάποιων ανθρώπων που όντως έκαναν τη διαφορά τα τελευταία χρόνια για το νησί της Λέσβου με χειροπιαστό παράδειγμα το Απολιθωμένο Δάσος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ένα έργο τόσο σημαντικό για τον τόπο που ανέδειξε, προώθησε και δημιούργησε (Μουσείο) άκρως επιτυχημένα ο Νίκος Ζούρος.
Ο κ. Χατζηκομνηνός ολοκλήρωσε την ομιλία του παρουσιάζοντας έναν – έναν και τους 70 υποψηφίους της Επόμενης Μέρας στο νησί, αλλά και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πρωτεύουσας του νησιού Μυτιλήνης και τους τοπικούς συμβούλους της Μυτιλήνης και των δημοτικών διαμερισμάτων της, λέγοντας: “Αυτοί είναι η δύναμή μου. Αυτή είναι η δύναμη της Επόμενης Μέρας, αυτοί είναι το αύριο του τόπου, αυτοί είναι η δύναμη, η φωνή και η δυναμική ολόκληρου του νησιού και των πολιτών του, για να αλλάξουμε επιτέλους αυτόν τον τόπο. Στηρίξτε τους για να μπορέσουν να προσφέρουν. Στηρίξτε τους για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, στηρίξτε τους για να μπορέσουμε επιτέλους να περάσουμε τη Λέσβο μας σε μια νέα εποχή, ανάπτυξης και ευημερίας. Για το μέλλον των παιδιών και των παιδιών των παιδιών μας.
Αγαπητές φίλες και φίλοι, δεν θα κουραστώ να το λέω: Η νίκη της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ είναι νίκη όλων των πολιτών της Λέσβου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, είναι νίκη της Λέσβου και μια πρώτη μάχη κερδισμένη κατά του Καλλικράτη και του Μνημονίου. Ας δώσουμε λοιπόν όλοι μαζί αυτή τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Τέλος στην ελεημοσύνη της Λέσβου. Δεν θέλουμε ελεημοσύνες. Διεκδικούμε δυναμικά αυτά που μας αναλογούν. Αξιοποιούμε τον τόπο μας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Αναπτυσσόμαστε μόνοι μας χωρίς να περιμένουμε αυτόκλητους σωτήρες και αθηνοκεντρικές κυβερνήσεις.
Ξανά μαζί, ξανά δυνατά, με νέους ανθρώπους και φρέσκα μυαλά, πάμε να φτιάξουμε το όνειρο… Να δώσουμε στη Λέσβο, τη θέση που της αξίζει στην ιστορία. Να μετατρέψουμε την καμένη γη, σε γη της επαγγελίας για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας…
Όλοι μαζί μπορούμε…..”

Δεν υπάρχουν σχόλια: