Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Περιοδεία-Ομιλία στο Πλωμάρι(5/11/2010)

 Μήνυμα νίκης έδωσαν χθες και οι πολίτες του Πλωμαρίου στην πλατεία της κωμόπολης, όπου ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής μας παράταξης πραγματοποίησε την τελευταία του προεκλογική ομιλία. Υποψήφιοι, πολίτες και νεολαία καθηλώθηκαν για αρκετή ώρα παρακολουθώντας τα όσα έλεγε ο Άρης Χατζηκομνηνός για τον τόπο τους και για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το νέο μοντέλο Δήμου, το οποίο δημιούργησε νόμος του Καλλικράτη.
Ο Άρης Χατζηκομνηνός προηγουμένως περιόδευσε στα χωριά, Τρύγονας, Πλαγιά, Παλαιοχώρι, Μεγαλοχώρι και Νεοχώρι όπου συνομίλησε με κατοίκους για τα προβλήματά τους και με τη βοήθεια της νεολαίας διένειμε το πρόγραμμα της Επόμενης Μέρας για το νησί μας.
Στην ομιλία του ο κ. Χατζηκομνηνός παρέμεινε σταθερός στις θέσεις του για τον Καλλικράτη και τον τόπο λέγοντας πως ο μόνος τρόπος για να διοικηθεί η Λέσβος, και το Πλωμάρι πιο συγκεκριμένα, είναι να συνεχίσουν οι θεσμοί, οι υπηρεσίες, και το πρώην δημοτικό συμβούλιο και νυν τοπικό συμβούλιο να λειτουργούν σαν να μην άλλαξε τίποτα. Ο πρόεδρος δηλαδή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα είναι εν δυνάμει Δήμαρχος ο οποίος θα διοικεί την πόλη του χωρίς να χρειάζεται πάντα την επέμβαση της διοίκησης ολόκληρου του νησιού. Η δημοτική αρχή του νέου Δήμου Λέσβου θα λειτουργεί επικουρικά και προσθετικά στις αρμοδιότητες και στη διοίκηση των προεδρείων, ισχυροποιώντας τα, για να υπάρξει διοικητική αυτοτέλεια και σωστή λειτουργία των πόλεων, των κωμοπόλεων και των χωριών μας.
Ο Άρης Χατζηκομνηνός μεταξύ άλλων τόνισε:
Άφησα τελευταίο στις ομιλίες μου το Πλωμάρι και τα χωριά του, όμως βρίσκομαι από το πρωί κοντά σας και έχω περιοδεύσει παντού, θέλοντας να δώσω το μήνυμα πως το Πλωμάρι έχει σημαντική θέση στη σκέψη μου γιατί τόσα και τόσα χρόνια έχει αδικηθεί από όλους όσους κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο. Αξίζει στους Πλωμαρίτες και στις Πλωμαρίτισες μια καλύτερη ζωή, μέσα από την ανάδειξη του πλούτου του, του πολιτισμού του και της ιστορίας του. Και αυτό αποτελεί δέσμευσή μας. Θέλουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους. Να τα αξιοποιήσουμε. Για να γίνει αυτό πρέπει να δώσουμε κίνητρα και στήριξη στην ιδιωτική πρωτοβουλία και να αξιοποιήσουμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προικισμένου νησιού μας, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν μας, να αναδείξουμε τα προϊόντα μας που είναι μακράν τα καλύτερα στην Ελλάδα και που μέχρι σήμερα κανένας ουσιαστικά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι γι αυτά.
Σε αυτές τις εκλογές φίλοι μου, δεν χωράνε προσωπικές πικρίες και μικροκομματικές αγκυλώσεις. Είναι ώρα ευθύνης για τον τόπο και το μέλλον μας. Όποιος επιλέγει την προσωπική διαδρομή γιατί έχει πικρίες με τον χώρο του ή με συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν έχει το δικαίωμα να βάζει τον τόπο του και συγκεκριμένα το Πλωμάρι σε δεύτερη μοίρα. Είναι ώρα να περπατήσουμε όλοι μαζί, εμείς και εσείς, αυτή τη διαδρομή που θα βγάλει νικητή τον τόπο και τους πολίτες του. Ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε τον τόπο μας. Δεν είμαστε μάγοι ούτε έχουμε μαγικές συνταγές, ούτε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μέσα σε 3,5 χρόνια. Μπορούμε να βάλουμε όμως το θεμέλιο για να γυρίσει επιτέλους σελίδα ο τόπος. Ό, τι δηλαδή δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, να το ξεκινήσουμε, και να ολοκληρωθεί από τις επόμενες δημοτικές αρχές, είτε είμαστε εμείς είτε κάποιες άλλες.
Όλοι μαζί μπορούμε, και θα το κάνουμε. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, είστε η δύναμή μου και θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: