Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ώδινεν όρος κι έτεκεν μυ… (Από Εμπρός-19/8/2010)

Γράφει: Πολλάτου Μαρίνα
19/08/2010
Αυστηρά διαδικαστικά και μόνο θέματα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, απασχόλησαν τη χθεσινή σύσκεψη στη Ρηγίλλης. Παρά και τις παρεμβάσεις τοπικών στελεχών απ’ το βόρειο Αιγαίο, «επιτέλους να τελειώνουμε με τις υποψηφιότητες», δεν υπήρξε καμία απολύτως πρόοδος στο θέμα του υποψήφιου δημάρχου Λέσβου. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι μετά τη σύσκεψη, σχολίασαν πως μάλλον τσάμπα πήγαν κατακαλόκαιρο στην Αθήνα. Κάποιοι άλλοι όμως, πιστεύουν ότι εξακολουθεί ακόμη να «παίζει» ως πιθανή, η υποψηφιότητα του Κώστα Μουτζούρη, αφού υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο διαφάνηκε από συζητήσεις που είχε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στο περιθώριο της σύσκεψης.

Διέψευσε τις προσδοκίες των νεοδημοκρατών, η χθεσινή σύσκεψη στην Αθήνα, αφού ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι δίχως να υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα των υποψηφίων δημάρχων των νησιών του βορείου Αιγαίου. Στη σύσκεψη απ’ τη ΝΔ, συμμετείχαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υπεύθυνος του κόμματος για την αυτοδιοίκηση, Βασίλης Μιχαλολιάκος, και ο τομεάρχης δικαιοσύνης, Τάσος Νεράντζης, που ως γνωστό έχει την ευθύνη του βορείου Αιγαίου για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Απ’ τη Λέσβο πήραν μέρος ο βουλευτής Σπύρος Γαληνός, ο νομάρχης και έχων το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου, Παύλος Βογιατζής, καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης. Αντίστοιχες συμμετοχές υπήρξαν και απ’ τους γειτονικούς νομούς Χίου και Σάμου, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν με όλες τις περιφέρειες.

Για ετεροδημότες
Η σύσκεψη που ήταν να ξεκινήσει στις 11, καθυστέρησε κατά μία ώρα περίπου, ενώ στάθηκε αδύνατο να συμμετάσχει σε αυτή, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λήμνου, Μόλυ Μαχαίρα, η οποία δεν βρήκε αεροπορικό εισιτήριο απ’ τη Μύρινα για Αθήνα. Τα στελέχη του κόμματος επικέντρωσαν τις τοποθετήσεις τους στο θέμα της προετοιμασίας του κόμματος και σε οργανωτικά ζητήματα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης, αφιερώθηκε στη μετακίνηση των ετεροδημοτών για τους οποίους και ζητήθηκε έγκαιρα να υπάρξει πρόβλεψη για τον αριθμό τους και τα μέσα μετακίνησης, προφανώς για να κλειστούν θέσεις.
Όταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έθεσε ζήτημα να τελειώνει το θέμα των υποψηφιοτήτων των δημάρχων, στελέχη απ’ τη Λέσβο συνηγόρησαν λέγοντας πως το θέμα αυτό επηρεάζει κι όλα τα υπόλοιπα που σχετίζονται με τις εκλογές, για αυτό και μια ώρα αρχύτερα πρέπει να κλείσει.
Στο περιθώριο όμως της σύσκεψης, και κατά τη διάρκεια της αναμονής για να ξεκινήσει, όπως μας ανέφερε συμμετέχων, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος άφησε να φανεί ότι συνεχίζεται η συζήτηση με τον Κώστα Μουτζούρη. Ακριβώς μας μεταφέρθηκε ότι ο κ. Μιχαλολιάκος είπε πως «“παίζει” ακόμη η υποψηφιότητα του πρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου», με τον οποίο υπονόησε ότι διατηρεί επαφή ο ίδιος προκειμένου να τον πείσει να δεχθεί.
Σε επίσημο επίπεδο δεν υπήρξε η παραμικρή νύξη για το πότε τελικά θα κλείσουν οι υποψηφιότητες.
Αποστολή με Email Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: