Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία στην Γέρα(28/10/2010)


Περιοδεία στα χωριά της Γέρας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο αυτοδιοικητικός μας συνδυασμός. Υποψήφιοι, κάτοικοι, και φίλοι της Επόμενης Μέρας συνόδευσαν τον Άρη Χατζηκομνηνό, ο οποίος πέρασε από τον Παλαιόκηπο, τον Πλακάδο, τον Παπάδο, το Μεσαγρό, το Πέραμα και το Σκόπελο, όπου και πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία.
          Ο επικεφαλής της Επόμενης Μέρας, μίλησε από καρδιάς για την πρόκληση των πολιτών της Λέσβου απέναντι στον Καλλικράτη, ζητώντας τους να ψηφίσουν τους άξιους. Τους ανθρώπους δηλαδή εκείνους που έχουν τη γνώση, την εμπειρία αλλά και τα νιάτα για να δώσουν «το κάτι παραπάνω» ώστε να αποκαθηλωθεί αυτός ο ευλογημένος τόπος από τη στασιμότητα και να κάνει το βήμα που χρειάζεται για να αποκτήσει όλα αυτά που δικαιούται βάση της ιστορίας του, του πολιτισμού του, του πλούτου του, της γεωγραφικής του θέσης, αλλά και των δυνατοτήτων του.
          Ακόμη, ανέπτυξε το πρόγραμμα της Επόμενης Μέρας για τη Γέρα, αλλά και τη φιλοσοφία και τις σκέψεις του για τους πυλώνες του προγράμματος, που όλοι ευελπιστούμε να βοηθήσουν τον τόπο να αλλάξει σελίδα.
Συγκεκριμένα μίλησε για δίκαιη κατανομή πόρων και αρμοδιοτήτων και εξουσιών σε κάθε οικισμό που προκύπτει από τον Καλλικράτη μετά βέβαια από οικονομική – αναλογιστική μελέτη που θα γίνει άμεσα, ξεκαθάρισε πως κανένας δημότης της Λεσβιακής υπαίθρου δεν θα κληθεί να πληρώσει τα χρέη του πρώην Δήμου Μυτιλήνης, και κατέληξε πως πέραν των μεγάλων έργων υποδομής και των οδικών αξόνων, των βιολογικών καθαρισμών και των λιμανιών που πρέπει να γίνουν για να αναπτύξουμε τον τόπο, το μεγάλο στοίχημα της Επόμενης Μέρας είναι η καθημερινότητα. Τα μικρά και καθημερινά προβλήματα που πρέπει να λυθούν για να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των δημοτών. Επίσης ο κ. Χατζηκομνηνός, δεν παρέλειψε να δηλώσει πως δεν πρέπει να υπάρξει ψήφος διαμαρτυρίας σε αυτές τις εκλογές, αλλά ψήφος ευθύνης για τον τόπο, γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά, χωρίς κομματικές η μικροπολιτικές αγκυλώσεις.
          Τέλος επεσήμανε πως πρέπει από μόνοι μας να αξιοποιήσουμε τον πλούτο του τόπου μας για να λύσουμε τα προβλήματά μας και να μην περιμένουμε αυτόκλητους σωτήρες, οι οποίοι τόσα και τόσα χρόνια που άσκησαν εξουσία, δεν μπόρεσαν να προσφέρουν το παραμικρό για να αναπτυχθεί αυτό το νησί και να κρατήσει τα παιδιά του στον τόπο τους. 
     
Από το Γραφείο Τύπου της Επόμενης Μέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: