Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία στην Ερεσσό(30/10/2010)


 Περιοδεία στη Βατούσσα, στα Χίδηρα, στην Ερεσό, στο Σίγρι και στον Μεσότοπο πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο αυτοδιοικητικός μας συνδυασμός. Υποψήφιοι και φίλοι της Επόμενης Μέρας συνόδευσαν τον Άρη Χατζηκομνηνό, ο οποίος ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην περιοχή με δύο ομιλίες, μία στην Ερεσό και μία στον Μεσότοπο.
Η Επόμενη Μέρα, πιστή στις δεσμεύσεις της, μίλησε για το πρόγραμμά της για την περιοχή του πρώην Δήμου Ερεσού Αντίσσης, δίνοντας για άλλη μια φορά το στίγμα της για την καθημερινότητα, την ανάπτυξη, την αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας του νέου Δήμου Λέσβου, αλλά και των τόσο πολλών και σημαντικών πλουτοπαραγωγικών πηγών που σε αφθονία διαθέτει το νησί μας.
Ένα σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του ο Άρης Χατζηκομνηνός το αφιέρωσε στο να αναπτύξει στους κατοίκους με πιο τρόπο θα διοικηθεί αυτός ο νέος Δήμος, δηλώνοντας ξανά και ξανά, πως οι Πρόεδροι όλων των οικισμών του νησιού θα έχουν αρμοδιότητες Δημάρχου και προϋπολογισμό να διαχειρίζονται, προκειμένου τα χωριά μας να λειτουργούν σωστά και να μην επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση η καθημερινότητα των κατοίκων τους.
Μίλησε ακόμη για μια σειρά από μικρά έργα και παρεμβάσεις που θα γίνουν για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων, έργα που οι κάτοικοι των περιοχών και οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας υπέδειξαν, με σημαντικότερο την ανάπλαση και εκσυγχρονισμό των δημοτικών σφαγείων, ένα έργο σημαντικό για τους κτηνοτρόφους της περιοχής.
Ένα εξίσου σημαντικότατο κομμάτι για την ανάπτυξη του Βόρειο – Δυτικού τμήματος του νησιού είναι και η ολοκλήρωση επιτέλους του λιμένα Σιγρίου, ώστε να δημιουργηθεί ακόμη μία πύλη εισόδου στο νησί, να υπάρξει με αυτόν τον τρόπο ισόρροπη τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη, και πρέπει να θεωρηθεί τεράστια επιτυχία, αν με αυτόν τον τρόπο καταφέρουμε να μετατρέψουμε τη Λέσβο σε νησί του Σαββατοκύριακου. Αν από το Λαύριο χρειάζονται 4 – 5 ώρες για να έρθει κανείς στη Λέσβο μέσω Σιγρίου, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως μπορεί να επιτευχθεί το παραπάνω.
Ο κ. Χατζηκομνηνός, ολοκληρώνοντας την ομιλία του επεσήμανε πως αυτές οι εκλογές είναι ίσως οι σημαντικότερες των τελευταίων 20 χρόνων για το νησί μας και πρέπει οι συμπολίτες μας να εκλέξουν αυτούς που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Δεν πρέπει να υπάρξει αποχή, αν θέλουμε να βγάλουμε τη Λέσβο από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται. Κάθε ψήφος πρέπει να είναι ψήφος ευθύνης για τον τόπο και όχι ψήφος διαμαρτυρίας για το ομολογουμένως σαθρό πολιτικό οικοδόμημα που κάποιοι έφτιαξαν χωρίς να μας λάβουν υπ’ όψιν. 
Από το Γραφείο Τύπου της Επόμενης Μέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: