Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ομιλία Καλλονή(1/11/2010)

 
Μέσα στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής πραγματοποίησε χθες βράδυ ο Άρης Χατζηκομνηνός την προεκλογική του ομιλία. Τον επικεφαλή της Επόμενης Μέρας προλόγισε στο βήμα ο κ. Νίκος Καραθανάσης ο οποίος εξήρε την προσφορά του Άρη Χατζηκομνηνού στο νησί, είτε ως υποψηφίου βουλευτή, είτε ως Δημάρχου Μυτιλήνης, είτε ως επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Μυτιλήνης. Ο κ. Χατζηκομνηνός φανερά συγκινημένος από τα λόγια του επί πολλά χρόνια φίλου και συναγωνιστή του στα κοινά του τόπου, πήρε το λόγο και ανέλυσε τις σκέψεις του και τους στόχους που έχει θέσει για να μπορέσει να γυρίσει σελίδα ο τόπος μας.
Η πολυπληθής παρουσία κόσμου, υποψηφίων, νεολαίας και πολιτών της ευρύτερης περιοχής, έστειλε μήνυμα νίκης για την Επόμενη Μέρα στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, μήνυμα νίκης όλων των πολιτών της Λέσβου, μήνυμα νίκης του νησιού μας.
Πιο συγκεκριμένα στην ομιλία του ο επικεφαλής της Επόμενης Μέρας μίλησε για το όνειρο του ίδιου αλλά και των συνεργατών του για μια Λέσβο αντάξια της ιστορίας της και του πολιτισμού της.
Με δυναμικό τρόπο εξήγησε πως δεν πρέπει να χαθούν άλλα 4 χρόνια για το νησί. Πως είναι υποχρέωση όλων μας να ψηφίσουμε υπεύθυνα στις πιο σημαντικές εκλογές των τελευταίων 20 χρόνων που επίκεινται. Δεν χωράνε πικρίες, εσωστρέφειες και διαμαρτυρίες σε αυτές τις εκλογές. Πρέπει να εκλεγούν οι άξιοι εκείνοι άνθρωποι που θα καταφέρουν να αλλάξουν σελίδα για τον τόπο μας.
Ο Άρης Χατζηκομνηνός στη συνέχεια, ανέλυσε τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστεί ο σχεδιασμός της Επόμενης Μέρας για το Δήμο Λέσβου οι οποίοι είναι:
1. Διοικητική Αποκέντρωση και Οικονομία
2. Περιβάλλον - Καθαριότητα
3. Παιδεία – Πολιτισμός - Αθλητισμός
4. Έργα Υποδομών – Οδοποιία
5. Τουρισμός
6. Πρόνοια και Κοινωνική Πολιτική
7. Χωροταξικό – Κυκλοφοριακό
8. Παραγωγικοί Φορείς – Μέριμνα

Ο κ. Χατζηκομνηνός ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: “Απευθυνόμενoς σ’ όλους εσάς, αισιοδοξούμε ότι με την συμμετοχή σας, ανοίγει ο δρόμος για μια ευρύτερη κοινωνική συναίνεση που θα χωράει όλους εκείνους, που έχουν αποφασίσει να τολμήσουν να κάνουν πράξη όλα τα παραπάνω, δίνοντας επιτέλους γροθιά στο Αθηνοκεντρικό κράτος και τις προεκτάσεις του.
Η νίκη της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ θα είναι, νίκη όλων των πολιτών της Λέσβου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, θα είναι νίκη της Λέσβου και μια πρώτη μάχη κερδισμένη κατά του Καλλικράτη και του Μνημονίου.
Ας δώσουμε λοιπόν όλοι μαζί αυτή τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Τέλος στην ελεημοσύνη της Λέσβου από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε δυναμικά αυτά που αναλογούν στον τόπο μας. Ήρθε η ώρα να ξυπνήσει η Λέσβος, να διεκδικήσει και να κερδίσει το κομμάτι της πίτας που της αναλογεί. Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε επιτέλους τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως τόπος και να τα αναδείξουμε.
Αγαπητοί μου φίλοι, το οφείλουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας. Και έτσι θα γίνει.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: