Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Περιοδεία στό Νοσοκομείο Μυτιλήνης(2/11/2010)


 Στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης περιόδευσε σήμερα ο αυτοδιοικητικός μας συνδυασμός, παρουσία του Άρη Χατζηκομνηνού στελεχών, φίλων, νεολαίας και υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων. Ο επικεφαλής της Επόμενης Μέρας όπως συνήθιζε όταν ήταν Διοικητής του Νοσοκομείου, πέρασε από όλους τους θαλάμους μίλησε με τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, αλλά και με το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, και διοικητικό.
Ο Άρης Χατζηκομνηνός όντας επί 1,5 χρόνο Διοικητής στο μεγαλύτερο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Βορείου Αιγαίου, και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα των εργαζομένων του νοσηλευτικού προσωπικού, των ιατρών αλλά και των ασθενών, δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Υγεία –Πρόνοια είναι ένας από τους 8 άξονες στους οποίους θα κινηθεί η Επόμενη Μέρα ως Δημοτική αρχή, μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
“Πάντοτε βρισκόμουν στο πλευρό σας και πάντα θα συμπάσχω μαζί σας σε κάθε σας πρόβλημα” –δήλωσε μεταξύ άλλων- “Στόχος μας είναι η παροχή α’ βάθμιας φροντίδας υγείας να γίνεται σε κάθε περιοχή της Λέσβου, ώστε να μην χρειαστεί για μια ακτινογραφία και για μια απλή ανάλυση να έρχονται οι πολίτες απαραίτητα στο Βοστάνειο. Στόχος μας ακόμη είναι η στήριξη του νοσοκομείου μας με κάθε τρόπο από το νέο Δήμο Λέσβου, είτε σε ότι αφορά τους εργαζομένους, είτε σε ότι αφορά τους ασθενείς. Και αυτό είναι δέσμευση για εμάς. Παράλληλα με την λειτουργία του ΕΣΥ η οποία θα υποστηριχθεί με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά έχοντας υπόψη την πενιχρή οικονομική κατάσταση του δημόσιου Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας, αλλά και την εκ των πραγμάτων μείωση των πραγματικών εισροών στην υγεία -κυρίως λόγω μνημονίου- είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε Πρότυπα Δημοτικά Ιατρεία. Τα Δημοτικά Ιατρεία θα προσφέρουν δωρεάν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη σε όλους τους πολίτες με οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα κι αν συνεργάζονται. Επίσης, η ίδια μορφή παροχής θα προσφέρεται στους επισκέπτες και παραθεριστές ως ενιαία κάρτα επισκέπτη που θα ενσωματώνει και άλλες δράσεις τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος έναντι αντιτίμου. Έτσι θα του παρέχεται, εκτός από τα τουριστικά οφέλη της επίσκεψης του στην Λέσβο, και πρωτοβάθμια ιατρική κάλυψη.Η Επόμενη Μέρα έχει στόχους, πρόγραμμα, όραμα για τον τόπο και πάνω από όλα θέληση να προσφέρει και να πετύχει την αλλαγή πλεύσης για το νησί και τους πολίτες του. Και θα τα καταφέρει…

Ο κ. Χατζηκομνηνός μετά το τέλος της περιοδείας, επισκέφθηκε στο γραφείο του, τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Παύλο Παπαδόπουλο, με τον οποίο είχε εγκάρδια συνομιλία για τα τεκταινόμενα στην υγεία και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Διοικητή, σε οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ως δημοτική αρχή από 01-01-2010, στον πολύπαθο χώρο της υγείας, αλλά και για το Νοσοκομείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: