Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Περιοδεία-Ομιλία στον Πολιχνίτο(4/11/2010)


 
Μήνυμα νίκης έδωσε χθες η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ και οι πολίτες του Πολιχνίτου, της ιδιαίτερης πατρίδας του Άρη Χατζηκομνηνού την οποία επισκέφθηκε χθες το απόγευμα, αφού στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου “δεν έπεφτε καρφίτσα”. Ήταν γεμάτο από κατοίκους της περιοχής που πήγαν να παρακολουθήσουν τον συμπατριώτη τους και υποψήφιο Δήμαρχο Λέσβου. Μαζί με τον Άρη Χατζηκομνηνό ήταν και ο βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό δηλώνοντας παρών στο πλευρό της Επόμενης Μέρας και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης.
Ο Άρης Χατζηκομνηνός μίλησε από καρδιάς στους συγχωριανούς του θυμίζοντας στους παλαιότερους και μαθαίνοντας στους νέους, πόσο ζωντανό χωριό ήταν ο Πολιχνίτος πριν από 30-40 χρόνια, και πως είναι σήμερα. “Κάποτε –είπε ο κ. Χατζηκομνηνός- ο Πολιχνίτος είχε τρία σχολεία, τριάντα οκτώ καφενεία και περίπου 10.000 κατοίκους. Σήμερα τα καφενεία είναι λιγοστά, οι κάτοικοι μόλις και φθάνουν τους 2.500, ενώ οι νέοι του χωριού αναζητούν την τύχη τους στη Μυτιλήνη, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Είναι στο χέρι μας –συνέχισε- να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας. Να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να αξιοποιήσουμε τον πλούτο της περιοχής για ανάπτυξη, και να δώσουμε τη δυνατότητα στον αντιδήμαρχο, αλλά και στους προέδρους των χωριών να νοιαστούν και να πραγματοποιήσουν έργο στον τόπο τους. Εμείς ως Δημοτική αρχή –είπε ο Άρης Χατζηκομνηνός- δεν θα αφαιρέσουμε από τις τοπικές αρχές δυναμική, αντίθετα και επικουρικά θα προσθέσουμε ισχύ και ως συνδετικός κρίκος με την πολιτεία θα κάνουμε τα πάντα για να ισχυροποιήσουμε την προσπάθειά τους, για να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας, για να παραμείνουν τα παιδιά μας στην πατρίδα τους, για να αλλάξουμε σελίδα στον τόπο μας. Και αυτό είναι δέσμευση…”.
  Αξίζει να σημειωθεί, πως για άλλη μια φορά η νεολαία βρισκόταν στο πλευρό της Επόμενης Μέρας και του Άρη Χατζηκομνηνού και στον Πολιχνίτο. Σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας στο Ακράσι, στο Αμπελικό, στη Βρίσα, αλλά και στην κεντρική ομιλία στον Πολιχνίτο.
Ο κ. Χατζηκομνηνός ολοκλήρωσε την ομιλία του παρουσιάζοντας έναν - έναν τους υποψηφίους της Εκλογικής Περιφέρειας Πολιχνίτου λέγοντας: “Αυτοί είναι η δύναμή μου. Αυτή είναι η δύναμη της Επόμενης Μέρας. Οι άνθρωποι που πρέπει να στηρίξετε με κάθε τρόπο για να αλλάξουμε τον Πολιχνίτο. Και σας το λέω εγώ που είμαι Πολιχνιάτης και γνωρίζετε πολύ καλά πόσο αγαπώ αυτόν τον τόπο.
Παρόλα αυτά φίλοι μου δεν θα κουραστώ να το λέω: Η νίκη της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ είναι νίκη όλων των πολιτών της Λέσβου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, είναι νίκη της Λέσβου στη μάχη μας για το αύριο. Στη μάχη μας για την επόμενη μέρα. Μια επόμενη μέρα αισιόδοξη, ηλιόλουστη, καλύτερη για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς που ήρθατε να με ακούσετε. Σας υπόσχομαι, ότι από 01/01/2011 θα έχω και εγώ τα αυτιά μου ανοικτά, όπως άλλωστε τα είχα πάντα, για να σας ακούω και να σας προσφέρω όπως πάντα την ψυχή μου. Σας ευχαριστώ…

Νωρίτερα, ο Άρης Σπηλιοτόπουλος είχε επισκευθεί το Εκλογικό Κέντρο της Επόμενης Μέρας, όπου συναντήθηκε με τον παλιό του φίλο Άρη Χατζηκομνηνό και υποψηφίους της Επόμενης Μέρας, δηλώνοντας πως είναι στο πλευρό μας για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές η οποία θα αποτελέσει νίκη για τον ίδιο μας τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: