Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Τι ψηφίζουν στον β' γύρο το ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Συνασπισμός και οι κκ Πατερέλλης και Σηφουνάκης

Αγαπητοί κύριοι,

Επειδή έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια σχετικά με στήριξη στους συνδυασμούς που μετέχουν στον β' γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του Νέου Δημάρχου Λέσβου, σας παραθέτουμε τις επίσημες θέσεις των κομμάτων - υποψηφίων για τον β' γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Λέσβου όπως έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ.


Κατά συνείδηση ψήφο στον δεύτερο γύρο, πρότεινε ο επικεφαλής του συνδυασμού Λέσβος-Δημιουργική Πορεία κος Παντελής Πατερέλλης σε συνεδρίαση στελεχών του χθες το απόγευμα(TV Μυτιλήνης -10/11/2010).

Ο κος Σηφουνάκης έκανε την εξής δήλωση: "Ειδικότερα στη Λέσβο,  δυστυχώς η διάσπαση αυτή δεν επέτρεψε στις δυνάμεις του Κινήματος να  πραγματοποιήσουν μια καθαρή νίκη, αν κι όπως δείχνει το αποτέλεσμα  υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που στα  δεδομένα του τόπου, έριδες, ασίγαστες και
υπέρμετρες φιλοδοξίες των  ίδιων προσώπων επιφέρουν αγκυλώσεις από όσους υψώνουν ή υποστέλλουν τη  σημαία του ΠΑΣΟΚ, αναλόγως των προσωπικών τους επιδιώξεων."(ΡΑΔΙΟ  ΚΑΛΛΟΝΗ-9/11/2010 http://www.radiokalloni.gr/content/)

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η δήλωση του
τοπικού ΠΑΣΟΚ: “Όσoν  αφορά την περιοχή μας, οι Κασσάνδρες που προβλέπανε άνετη επικράτηση  στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου του συντηρητικού υποψηφίου διαψεύστηκαν  και έδειξαν ότι ο λαός έχει συνυπολογίσει την απραξία και την  κακοδιαχείριση στην Νομαρχία Λέσβου τα τελευταία χρόνια. Καλούμε λοιπόν  όλους τους προοδευτικούς πολίτες της Λέσβου να προσέλθουν στις κάλπες  και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο» του Νάσου Γιακαλή δίνοντας μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για τα νησιά μας.”Χωρίς όμως να προτείνουν στήριξη σε κάποιο υποψήφιο για τον Δήμο Λέσβου

Tο
ΚΚΕ ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής έστειλε... διακαναλικό µήνυµα καταψήφισης των υποψηφίων που αναµετρώνται στον δεύτερο γύρο, είτε µε επιλογή άκυρου είτε µε λευκό, ενώ τοπικά ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν συμβολικά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκή  Συσπείρωση. (ΤΑ ΝΕΑ-10/11/2010 
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4603402 καιhttp://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_ths_ke_toy_kke_ta_apotelesmata_toy_protoy_gyroy_ton_eklogon_gia_ta_organa_ths_topikhs_dioikhshs)
 
Το ΛΑΟΣ έχει εκδώσει επίσημα την στήριξη του στο ψηφοδέλτιο του κου Βουνάτσου στο πρόσωπο του υποψηφίου Χρήστου Ματθαίου(Παράκοιλα - από το δελτίο τύπου του ΛΑΟΣ http://www.laos.gr/SYN-DHMOI_LAOS.pdf).
 
O Συνασπισμός ο οποίος σε ορισμένους δήμους συνεργάστηκε µε το  ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να ζητήσει από τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά  συνείδηση, αποφεύγοντας µ’ αυτόν τον τρόπο να πάρει σαφή θέση. Βεβαίως  στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας, το Αριστερό Ρεύµα του ΣΥΝ  διατύπωσε πρόταση «α λα ΚΚΕ» για καταψήφιση όλων των υποψηφίων στον  δεύτερο γύρο µε άκυρο και λευκό, ή ακόμη και αποχή. Ωστόσο, η σχετική πρόταση δεν επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία.  Υπέρ αυτής της πρότασης τάχθηκαν τα στελέχη του Ρεύµατος (Λαφαζάνης,  Στρατούλης, Λεουτσάκος)(ΤΑ ΝΕΑ -10/11/2010 
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4603402). 

Επίσης η Αλλαγή Πορείας με επικεφαλή τον Γεώργιο Πάλλη έχει αναφερθεί αρνητικά στην οποιαδήποτε κοινή αναφορά με το ψηφοδέλτιο του κου Βουνάτσου(Αλλαγή Πορείας blog - http://allagiporias.blogspot.com/2010/11/blog-post_7350.html)

Φιλικά

Γεώργιος Τιμ. Παλαιολόγος
Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου
Υπεύθυνος Προγράμματος & Ιστολογίου Επόμενης Μέρας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μμμμ.. Η έκλπηξη για μένα είναι το ΛΑΟΣ που προτείνει τον κ. Βουνάτσο. Οι θέσεις των άλλων κομμάτων/υποψηφίων είναι οι αναμενόμενες. Πάντως πιστεύω ότι τελικά οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ θα ψηφίσουν τον συνδυασμό του κ. Χατζηκομνηνού.