Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Τα Λουλούδια...Ανθίζουν

Φίλοι και φίλες,

έφτασε η ώρα της τελικής απόφασης. Το μέχρι τώρα κλίμα των εκλογών και όλοι οι υποψήφιοι, διατήρησαν υψηλό επίπεδο προεκλογικής εκστρατείας. Προσωπικά δεν θυμάμαι στο παρελθόν άλλο αντίστοιχο. Βέβαια εμείς ήμασταν στην πρωτοπορία, θέτοντας την ατζέντα των εκλογών, με τον τολμηρό και αντισυμβατικό μας προγραμματισμό αλλά και τις αποστάσεις που καταφέραμε να έχουμε από την κεντρική εξουσία.

Στον πρώτο γύρο οι πολίτες ψήφισαν εναντίων του μνημονίου και των πολιτικών δυνάμεων που το στήριξαν, τώρα είναι η ώρα να κρίνουν και με γνώμονα το καλό της Λέσβου. Οι επιλογές που έχουν να κάνουν είναι πολύ καλές. Όμως υπάρχει διαφορά στις παραστάσεις και στην εκσυγχρονιστική αντίληψη που εκπροσωπούν. Ούτως ή άλλως ο προϋπολογισμός που θα μας αναλογεί θα είναι περιορισμένος, επομένως ο 'Νικητής' των εκλογών θα πρέπει να αναζητήσει έσοδα από πηγές που σήμερα στις υπάρχουσες δομές λειτουργίας δεν υφίστανται, και φυσικά δεν αφορούν περισσότερη φορολόγηση των πολιτών  με έξτρα τέλη.

Επομένως η απόφαση σου εκτός από πολιτική είναι και οικονομική. Ποιο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης θέλεις να επιβραβευτεί. Η εισήγηση μας μιλάει για Πολιτιστική Δημιουργία και ενθαρρύνει την ανάπτυξη εκ των έσω, με κεντρικό σημείο αναφοράς την Λεσβιακή Κοινωνία. Ο αντίπαλος μας αναφέρετε σε ένα ξεπερασμένο μοντέλο κεντρικής ανάπτυξης που απέτυχε εδώ και 30 χρόνια να δώσει την άνθιση που όλοι ευελπιστούσαμε.

Επίσης θα πρέπει να αναζητήσετε στους δύο μονομάχους το ποιο σύστημα κοινωνικής και διοικητικής διακυβέρνησης πρεσβεύουν. Η Επόμενη Μέρα πρώτη μίλησε για Κοινωνική Αυτονομία και Ανοικτή Κοινωνία μετουσιώνοντας τα σε συγκεκριμένα μέτρα-δράσεις με στόχο την επιστροφή των νέων αλλά και ένα σοβαρό δίχτυ προστασίας των κοινωνικά ασθενέστερων. Εξάλλου αν δεις το προσωπικό προφίλ των υποψηφίων εύκολα αναγνωρίζεις εκείνον που είναι λιγότερο συγκεντρωτικός και επομένως μπορεί να συμβάλλει στη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στα δημοτικά διαμερίσματα.

Τέλος είναι η μάχη της νεολαίας. Στον συνδυασμό μας μετέχουν πολλοί νέοι όμως καλό είναι στην κάλπη να πάνε πολλοί περισσότεροι που δεν το έπραξαν στον πρώτο γύρο. Δυστυχώς έως σήμερα τις τύχες της Λέσβου τις κρίνει και αποφασίζει η παλαιότερη γενιά, μήπως ήρθε η ώρα τα Λουλούδια να Ανθίσουν; Σε αυτήν την γενιά αφιερώνω και το επόμενο βίντεο, και τους καλώ να δώσουν βροντερό παρόν στις κάλπες, έτσι ώστε να γίνουν οι ίδιοι οι συγγραφείς της ζωής τους.
http://www.youtube.com/watch?v=L__r4VWML4s

Ξύπνα Λουδούδι του Δάσους...

Φιλικά

Γεώργιος Τιμ. Παλαιολόγος
Επικ. Καθηγητής Διοίκησης Επιχερήσεων
Υπεύθυνος Προγράμματος και Ιστολογίου ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: